‘TOMYO MEZUNLARI İLE BULUŞUYOR’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

EBYÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 8 Ekim tarihinde ‘TOMYO Mezunları ile Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi.

EBYÜ Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Evliya Çelebi Turizm, Seyehat ve Kültür Kulübü’ tarafından Dr. Öğretim Üyesi Necibe ŞEN moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye TOMYO mezunları Emre CANDAN, Güven YERLİKAYA ve HAKAN ÇİÇEK konuşmacı olarak katıldı. Dr. Öğretim Üyesi Necibe ŞEN söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, ilk defa gerçekleştirilen etkinliğin devamının geleceğini belirterek Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’ndan mezun kişilerin çalışma hayatlarının ve sektör tecrübelerinin yeni öğrencilere tanıtılmasının fayda sağlayacağını ifade etti.

Seyahat Hizmetleri bölümünden mezun olan Emre CANDAN, ETSTUR Genel Müdürlüğünde 2 yıl deneyim kazandıktan sonra okul zamanlarında hayalini kurduğu aşçılık mesleğine geçiş serüveninden bahsederek üniversitede alınan eğitimin özgün eserler ortaya çıkarmada başarı sağladığını ve bu sayede hayallerini gerçekleştirdiğini belirtti.

Diğer mezun öğrencimiz Güven YERLİKAYA, Mila Tur Seyahat Acentesi’nde geçirdiği başarılı staj döneminde edindiği tecrübeler doğrultusunda TOMYO öğrencilerine okulda öğrendikleri teorik bilginin pratiğe aktarılabilmesi için sektörle iç içe bir eğitim dönemi geçirmelerini tavsiye etti. Hakan ÇİÇEK ise öğrencilik döneminde yapmış olduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerin iş hayatındaki olumlu yansımalarına değinerek, sektörde yabancı dilin önemi hakkında bilgiler verdi.

‘TOMYO Mezunları ile Buluşuyor’ etkinliği Dr. Öğretim üyesi Necibe ŞEN, Öğr. Gör. İ.Erhan CANBABA, Öğr. Gör. Burak BAŞAR,  Öğr. Gör. Yener SİLAHŞÖR ve Öğr. Gör. Asiye Nurcihan DERELİ’nin öğrencilerin mezunlar ile olumlu ilişkiler geliştirmesine yönelik tavsiyeleri ve değerli katılımları ile son buldu.