Aşçılık Öğrencilerimiz Uluslararası İstanbul Culinary Cup 2020’den 3 Altın Madalya Kazandı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Aşçılar Derneği’nin 9. kez düzenlediği Uluslararası İstanbul Culinary Cup 2020 yemek yarışmasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimiz 1 gümüş, 3 altın madalya alarak üçüncülük kupası kazandı.

Her yıl birçok profesyonel aşçı ve aşçı adayları olmak üzere sektörden 20 bin kişiyi misafir eden ulusal ve uluslararası tedarikçi firmanın bir araya geldiği International İstanbul Culinary Cup bu yıl 29 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ünlü şef Rafet İnce’nin koordinatörlüğünde, İstanbul Kongre merkezinde gerçekleştirildi. Dünya mutfağındaki yeni gelişmeleri yakalamayı amaçlayan yarışmada şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları ‘Display’ ve ‘Canlı’  olarak yarıştı. ‘Canlı’ olarak yarışan EBYÜ Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencilerimizden Hamza YAZICI, Restoran Gurme Tabağı kategorisinde 18 bireysel katılımcı arasından 1 Gümüş Madalya kazandı. Aşçılık Takımında yer alan öğrencilerimiz Hamza YAZICI, Osman DEMİRHAN ve Mithat KÜNDAŞ Grand Prix Üniversiteler yarışma kategorisinde 18 Üniversitenin katıldığı yarışmada en iyi üç üniversite arasında yer alarak 3 altın madalya ve üçüncülük kupası aldı.

Bu yıl uluslararası bir ağ olan ve Türkiye’deki öncülüğünü Alanya Belediyesi’nin sürdürdüğü “Mutfak Mirası Alanya-Culinary Heritage Alanya” teması ile Türkiye’nin mutfak kültürüne katkı sağlamak amaçlanmıştır. Öğr. Gör. Burak BAŞAR ve Öğr. Gör. Yener SİLAHŞÖR’ün eğitici koçluğunda hazırlanan yarışma menüsünde Erzincan Mutfak Kültürüne ait yöresel ürünlerin modernize edilerek kullanılması büyük beğeni toplamış ve mutfak kültürümüzün tanıtımına katkı sağlamıştır.

Aşçılık Programı hocalarımız Öğr. Gör. Burak BAŞAR ve Öğr. Gör. Yener SİLAHŞÖR’e değerli katkıları için teşekkür eder, öğrencilerimiz Hamza YAZICI, Osman DEMİRHAN ve Mithat KÜNDAŞ’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email