10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Van Valiliği, Ajans Asya Fuarcılık işbirliği ile Van da düzenlenen 7.Van Turizm ve seyahat fuarı kapsamında, “Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu” (TAŞPAKON) tarafından “1. Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar” şampiyonası düzenlenmiştir. Ülkemizin farklı üniversiteleri ile bireysel şeflerin katıldığı şampiyonada Üniversitemizi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim elemanları temsil etmiştir. Erzincan mutfak kültürünü tanıtmaya yönelik yöresel ürünlere dayalı yemek çeşitleri ile Üniversitemiz, bireysel dalda 2 altın madalya, 5 gümüş madalya, 1 merit ödülü; takımlar yarışıyor kategorisinde ise 3 bronz madalya ve 3.lük kupası ile önemli bir başarıya imza atmıştır.