Kaplıca, Ekşisu Sazlıkları ve Altıntepe Teknik Gezisi

EBYÜ Turzim ve Otelcilik MYO Erzincan Kaplıcaları, Ekşisu Sazlıkları ve Mesire Alanı ve Altıntepe Kalesi teknik gezisi düzenledi.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi Necibe ŞEN, Öğr. Gör. Gülay HACIOĞLU ve Öğr. Gör. Özkan USULLU hocalarımızın sorumluluğunda olan Turist Rehberliği Sunum Teknikleri, Sanat Tarihi, Anadolu Tarihi ve Uygarlıkları, Turizm Coğrafyası dersleri kapsamında Erzincan Kaplıcaları, Ekşisu Sazlığı ve Mesire Alanı ve Altıntepe Kalesi teknik gezisi gerçekleştirildi. Teknik gezi ile Erzincan turizmine ait kültürel ve tarihi değerlerin öğrenciler tarafından yerinde ziyaret edilmesi ve Turist Rehberliği öğrencilerinin rehberlik mesleğini uygulama yaparak deneyimlemeleri amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Turist Rehberliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri katıldığı bu gezide Turist Rehberliği öğrencileri Erzincan Kaplıcaları, Ekşisu Sazlıkları, Altıntepe Kalesinde bulunan yapı ve kalıntılarla ilgili tanıtıcı bilgiler vermiş sunumlar gerçekleştirmiştir.

Teknik gezimiz özellikle Erzincan’da Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve kazı çalışmaları sonrası açık hava müzesine dönüştürülen 2900 yıllık günümüze kadar ulaşan önemli Urartu şehri olan Altıntepe Kalesi yerel ve ulusal basında ilgi gördü. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Güneş, ulusal basınla yaptığı röportajda “Bugün öğrencilerimizle pandeminin vermiş olduğu evlerde kalma durumunu atlattık” diyerek, “Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize Erzincan’ın sahip olduğu doğal ve kültürel kaynakları yerinde görme imkânı sağladık. Hem pandemiden sonra yüz yüze açılan eğitime katkı vermek açısından hem de öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sunmak açısından böyle bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Erzincan sahip olduğu doğal ve kültürel kaynaklar açısından çok zengin bir coğrafya. Önümüzdeki 2 yıl boyunca öğrencilerimize Erzincan’ın sahip olduğu kaynakları bu şekilde gezilerimizle sunacağız. Bugün birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Altıntepe’deyiz. Önemli bir coğrafya ve bu coğrafyayı tanıtıyoruz.” şeklinde konuştu.

Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Necibe Şen ise ulusal basınla yaptığı röportajda gezinin amacına değinerek: “Bugün okulumuzdaki öğrencilerimizle birlikte okul gezisi gerçekleştirdik. Gezimizin programında öncelikle Erzincan Ekşisu’da bulunan Kaplıcamızı gezdik. ve personellerimizden kaplıca ile ilgili bilgi aldık. Sonrasında Ekşisu sazlık ve mesire alanı hakkında öğrencilerimiz sunumlarını yaptılar. Turist Rehberliği Programı öğrencileri, Turizm İşletmeciliği öğrencileri ve Turizm Seyahat Hizmetleri Programındaki öğrencilerimizle birlikte Altıntepe’deyiz. Altıntepe tabi Erzincan için çok önemli bir ören yeri, bir kale. Kale antik uygarlıklara ait özellikle Urartu Dönemine ait bize oldukça bilgiler veriyor. Buraya gelmekte ki amacımız Erzincan’daki Turizm sektörünü canlandırmak. Bizim yapmamız gereken şeylerin başında Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu olarak hem de Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri programı olarak öğrencilerimize bölgemizle ilgili doğru bilgileri aktarıp, onların sonrasında bölgemizi daha iyi tanıtmalarını sağlamak. Bu doğrultuda bu programlardaki öğrencilerimizle birlikte şuanda Altıntepe’de yer alıyoruz. Öğrencilerimizin hepsine görevler verildi. Her yapı. Bine ve kalıntı ile ilgili sunumları var. Bundan sonra 2 haftada bir bölgelerimizi ziyaret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Turist Rehberliği Programı hocalarımızdan Öğr. Gör. Özkan Usullu ise, ” Bugün Altıntepe ören yerindeyiz. 3 medeniyete ev sahipliği yapmış bu ören yerini yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerimizle birlikte gezme fırsatı bulduk. Yeni düzenlemesi yapılan bu ören yerinde öğrencilerimizle birlikte yapılan ilk gezimiz.” şeklinde ulusal basına röportaj verdi.

Teknik Gezi ile ilgili haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

habertürk.com haberi için tıklayınız.

sabah.com haberi için tıklayınız.

iha.com haberi için tıklayınız.

sondakika.com haberi için tıklayınız.

haberistatistik.com haberi için tıklayınız.

beyazgazete.com haberi için tıklayınız.

haberveri.com haberi için tıklayınız.

mynet.com haberi için tıklayınız. (uzun versiyon)

Teknik Gezi fotoğraf çekimleri öğrencimiz Elif KARABİNA tarafından gerçekleştirildi.