Bafra Gezisi Yapıldı
Lezzet Avcıları Kulübü
Uluslararasi mutfak konusunda olduğu kadar, Anadolu’nun zengin yerel ürünleri ve engin Türk mutfağı konusunda yetkin asçılar yetiştirmek amacıyla yola çıkan bölümümüzde çeşitli kademelerde mesleki eğitim çalışmaları yapılması kaçınılmazdır. Bu çalışmalardan ikincisinin gerçekleşmesi için yöresel değerleri ve ürünleri, tarladan sofraya kadar geçen işlem aşamalarını yerinde görmek, tecrübe kazanmak, tadını bilmek ve bilgilerini tabağa yansıtmak amacıyla öğrencilerin talebi doğrultusunda mesleki-teknik bir inceleme gezisi yapılmıştır.
Gezi güzergahı boyunca geçilecek illerin tarımsal ürünleri tanıtılmış, yerel lezzetlerin tadına bakılmış ve hasat zamanı olan Bafra’da pirinç hasadı yapılarak, salçalık biber işleme, mısır ve balık işleme tesislerinde gözlemler yapılmıştır.