Meslek Yüksekokulumuzda Öğrenciler Pasta Figürlerinde Becerilerini Gösterdi

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 2. Sınıf öğrencilerimiz figür yapma konusunda becerilerini sergilediler. Aşçılık programı öğretim görevlimiz Seyhan Özdokur tarafından davet edilen EBYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar eğitimi bölüm başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen, öğrencilere pastacılık dersinde heykeltıraş becerilerini ve tecrübelerini paylaşarak figür oluşturmalarına yardımcı oldu. Atölyede Prof. Dr. Taşkesen öğrencilere ilk olarak bilgiler verdi ve daha sonra öğrencilerin yanına giderek yaptıkları figürlerin yapımında yardımcı oldu. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 2. Sınıf öğrencilerimiz figürlerin yapımında zorlanmadıklarını ifade ederek bölümlerini çok sevdiklerini söylediler.

 

Aşçılık programı öğretim görevlimiz Seyhan Özdokur ise şu ifadelerde bulundu; “Pastacılık dersimizle beraber yaş pastalar yapıyoruz ve burada pasta üzerindeki figürleri şeker hamurundan biz derslerimizde yapıyoruz.  Orhan hocamızla killerden heykeller yaptığı için biz bu şeker hamuruyla bunu bağdaştırdık, bize daha profesyonel figürler çıkarabilir diye onu davet ettik. Bize yardımcı olması babında.  Biz her dersimizde böyle figürler yapıyoruz. Pastalar yapıyoruz. Tüm yöntemlerini öğretiyoruz. Bu yaptığımız aslında Sanatsal bir şey, ayrı bir yetenek. Çocukların el yeteneğinin olması görsel yeteneğin olması gerekiyor ve heykeltraşta da aynı şey geçerli. Görsel ve el yeteneğinin olması  gerekiyor. Biz burada çok profesyonel olarak çalışamıyoruz haliyle daha basit şeyler yapıp öğrencilere gösteriyoruz. Hocamda heykel tıraşta uzman olduğunu bildiğimiz için daha profesyonel açılardan bize yönlendirir diye düşünerek ikisinin de sanatsal boyutunu birleştirmek istedik.” dedi.

 

EBYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar eğitimi bölüm başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen ise; “Burada bulunmamızın sebebi de disiplinler arası bir çalışma yapmak. Ben alanım gereği sanat eğitimcisiyim. Resim üzerine eğitimi aldım. Heykel üzerine eğitimi aldım. Sağ olsun hocalarımız bu aşçılık bölümünde özellikle yaş pastalarının üzerine yapılan küçük heykelciklerin yapımı hakkında bilgilendirmek istediler öğrencilerini. Bizimle de iletişime geçtiler. Bizi mutlu etti. Çünkü, bizim alanımızla aşçılık alanında ki ortak nokta yaratıcılık. Bu yaratıcılık bilgi ile , gözlem ile şekilleniyor ve deneyimleniyor. Bizim bilgimiz becerilerimiz onlarında buluşma noktası olarak biz bu projeyi Seyhan Hocam’la gerçekleştirmek istedik.” dedi.

 

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Erkan Güneş ise; “aşçılık ve pastacılık son dönemlerde artan bir ilgi olduğu medyada malumunuzdur. Biz de okulumuzda aşçılık programında verdiğimiz eğitimle öğrencilerimizi sektöre en hazırlıklı ve iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz şeker hamurundan figür yapımı atölyesi öğrencilerimizin sektörel tecrübesine katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin kendi alanlarında gelişimi için bu tür atölyeleri çok önemsiyoruz. Atölyenin gerçekleşmesi için katkıda bulunan. Prof. Dr. Orhan Taşkesen ve Öğr. Gör. Seyhan Özdokur hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email