Turist Rehberliği Programı Öğrencilerimiz Teknik Gezi Kapsamında Kemah İlçemizi’i Keşfetti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Turist Rehberliği Programı Öğrencilerimiz tarih ve kültürümüze sahip çıkıyor.

Turist Rehberliği programı öğrencilerimiz, tarih ve kültür gezisinde Kemah’ı ziyaret etti. Sancak Şehri Kemah’a gerçekleştirdiğimiz gezide Acemoğlu Boğazı ve Şehitler Anıtı, Gülabibey Camii, Kemah Kalesi, Bey Camii, Su yolları, Karasu Irmağı, Bayraktepe, Melik Gazi Kümbeti ve Coğrafi İşaretli ürünümüz Kemah Tuzunun çıktığı maden ziyaret edildi. Taş ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken Gülabibey camii, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde Türk mahallesi olarak bahsettiği uygarlıklara ve devletlere ev sahipliği yapan doğal kale burçları ve Karasu nehrine inen su yolu ile merak uyandıran saklı cennet Kemah Kalesi, halk tarafından çok sevildiği için Melek Gazi diye anılan Melik Gazi Kümbeti, Erzincan’ın 24 ayar beyaz altını Kemah tuzunun üretildiği ocaklarını yerinde görmek ve yerinde daha detaylı bilgi sahibi olmak bizler için çok önemli ve değerliydi.

Gezinin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Erkan Güneş, Kemah Belediye Başkanımız Osman Kemal Aslan, Kemah Tuz sahibi Sefa Tanrıkulu’na teşekkürü borç biliriz. Ayrıca etkinliği planlayan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Necibe Şen, Öğr. Gör. Özkan Usullu, Öğr. Gör. Gülay Hacıoğlu ve Öğr. Gör. İ. Erhan Canbaba ile mezun öğrencimiz Damla Başak Hiçdönmez ve tüm öğrencilerimize katılımları için teşekkür ederiz.

Ek Bilgi: Bir öğrencimizin gözünden gezi anıları…

Gezide yer alan öğrencilerden Rümeysa Gülaçdı, gördüğü yerlerin güzelliğine dikkat çekerek, “ Taş ve ahşap işçiliği ile dikkat çeken Gülabibey Camii, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde Türk mahallesi olarak bahsettiği uygarlıklara ve devletlere ev sahipliği yapan doğal kale burçları, Karasu Nehri’ne inen su yolu ile merak uyandıran saklı cennet Kemah Kalesi, halk tarafından çok sevildiği için Melek Gazi diye anılan Melik Gazi Kümbeti, Erzincan’ın 24 ayar beyaz altını Kemah tuzunun üretildiği ocakları yerinde görmek ve daha detaylı bilgi sahibi olmak bizler için çok önemli ve değerliydi.” ifadelerine yer verdi.